Ontdek hoe dit nieuwe duurzame relatiegeschenk vierdubbel impact maakt

Met duurzame relatiegeschenken kun je altijd scoren, maar zeg zelf: op dit moment worden ze door zoveel bedrijven ingezet dat het alsnog lastig is om echt origineel te wezen. Hoe kun je dan alsnog een verrassingseffect teweegbrengen bij je klanten en relaties? Door een cadeau te geven dat op meerdere manieren duurzaam verrast! De Loyaltree is een nieuw concept waarbij een olijfboompje meer impact maakt dan ooit. Lees snel verder!

10 juni 2020 - Leestijd 4 min.

Allereerst staat een olijfboom symbool voor liefde, trouw en hoop, wat natuurlijk een prachtige boodschap is om uit te dragen. Daarnaast is de Loyaltree een stuk langduriger dan bijvoorbeeld een bos bloemen, omdat hij in een paar jaar uit kan groeien van een plant tot een volledig boom. Ook kun je de boom voorzien van een persoonlijke boodschap, tekst of logo die op een wenskaart wordt toegevoegd. Is het verrassingseffect nog niet groot genoeg? Dan kun je zelfs je persoonlijke videoboodschap toevoegen, om langdurig indruk te maken als bedrijf.

 

Vierdubbel duurzaam

Op naar het duurzame aspect. Voor elke verkochte olijfboom wordt er namelijk een boom in Spanje geplant, om zo nog meer impact te maken. Het planten van bomen is volgens Loyaltree namelijk een antwoord op meerdere actuele uitdagingen. Allereerst compenseer je jouw CO2-uitstoot, maar er zijn meer positieve bijeffecten. Eén actie draagt zo maar liefst bij aan een viervoudig resultaat:

 

1. Klimaatverandering

Bomen zuiveren jouw CO2-uitstoot en zetten dat om in zuurstof. Minder CO2 zorgt voor minder temperatuurstijging. 

 

2. Ontbossing

Wereldwijd krimpt de bebossing. Door het aanplanten van nieuwe bossen ontstaan er weer leefgebieden voor miljoenen dieren.

 

3. Dode grond

Bomen zorgen voor nieuwe voeding en nieuw leven waardoor dode grond weer voedingsrijk wordt. Voor een hoge overlevingskans worden jouw bomen in speciale voedingsbakken geplant.

 

4. Werkgelegenheid

De aanplant gaat in samenwerking met de lokale bevolking. Zowel het kweken als het planten van de bomen zorgt daar voor werkgelegenheid. Vaak zijn onze locaties gebieden met een laag welvaartsniveau.

 

Beleving

Om de beleving compleet te maken, heeft Loyaltree een app ontwikkeld waarmee je de QR-code op de verpakking van het olijfboompje kunt scannen. Via de app kun je de in Spanje geplante boom volgen, zo mis je geen enkele ontwikkeling van je eigen boom. Je weet zelfs op de coördinaten nauwkeurig waar de boom precies staat.

 

Loyaltree als relatiegeschenk

Wanneer je zo'n geschenk aan relaties cadeau geeft, ontvangt je relatie niet alleen een leuk boompje voor in huis of op kantoor, maar een ware beleving er omheen dankzij de videoboodschap en de app met een geplante boom in Spanje. Met dit relatiegeschenk geef je dan ook aan waarde te hechten aan jullie band en dat je dit op een duurzame manier voort wenst te zetten. Het is toch prachtig wanneer je op deze manier niet alleen een effectief reclamemiddel in handen hebt, maar ook kunt inspireren tot een duurzame levensstijl?


 

Nog niet overtuigd? Bekijk deze animatie voor een snelle uitleg van het concept.