• 27 augustus 2019
  • leestijd 3 min.

Het bijzondere verhaal achter je Retulp drinkfles

Een mooie drinkfles kopen en tegelijkertijd plastic besparen én water doneren? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het allemaal met de waterflessen van Retulp. Hoe? Dat gaan we je haarfijn uitleggen, zodat je hetzelfde kunt doen wanneer je zo'n mooie fles aan je relaties geeft. Lees snel verder om meer te weten te komen over wat de aankoop van een Retulp fles teweegbrengt en wat Mission Indisposable daarmee te maken heeft.

Voorkomen is beter dan recyclen

First things first, de flessen van Retulp zijn om water uit te drinken - of koffie of thee wanneer het een thermosfles betreft. Met dat je kraanwater drinkt uit een herbruikbare fles, worden er een heleboel plastic wegwerpflesjes bespaard. Dat alleen al is een heldendaad, wat ons betreft. Maar daar houdt het niet op, want de fles zelf is ook niet gemaakt van plastic, maar van gerecycled roestvrijstaal, soms gecombineerd met bamboe. IJzersterk en duurzaam dus! Bovendien zorgt het rvs voor een gave, robuuste uitstraling. En kijk eens naar het oer-Hollandse design: elke fles is een oogverblindend plaatje. Genoeg redenen om voor Retulp te kiezen.

 

Drinkwaterdonaties

Maar er zijn er nog meer. Retulp zorgt namelijk voor schoon drinkwater voor mensen in derdewereldlanden. Van elke verkochte Retulpfles wordt de inhoud keer 1000 gedoneerd. Dit doen ze niet op een manier waarbij er een waterpomp wordt neergezet die het na een paar jaar niet meer doet, maar ze hebben een speciale Water Vender Machine ontwikkeld die precies bijhoudt hoeveel liter water er wordt gebruikt, zodat de belofte dat de inhoud van elke verkochte fles keer 1000 wordt weggegeven, kan worden waargemaakt. Ook worden mensen lokaal opgeleid om de machine te kunnen onderhouden. Wanneer je als bedrijf dit prachtige project kunt steunen door een praktische waterfles, thermosfles of sportbidon weg te geven als relatiegeschenk, is de keuze niet moeilijk meer, toch?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mission Indisposable 2021

In 2020 heeft Retulp een campagne bedacht: Mission Indisposable 2020. Hiermee wilde Retulp samen met haar klanten 20.000.000 single-use plastic flesjes besparen en 20.000.000 liter schoon drinkwater doneren. De covid-19 crisis zorgde ervoor dat dit doel net niet is gehaald. In 2020 is 17.452.106 liter water gedoneerd en 12.244.892 disposables voorkomen. De doelstelling is daarom doorgezet voor 2021. Mission Impossible? Met jouw hulp niet! Bekijk ons prachtige assortiment aan Retulp waterflessen en kies de (thermos)fles die het beste bij je bedrijf past. Wij bedrukken 'm graag met je tekst of logo! 

 

Nog meer lezen over het verhaal van Retulp? Bekijk onze Retulp merkpagina.