Certificaten en keurmerken

Wat we zeggen en claimen over duurzaamheid en MVO, moet gegrond zijn. Daarom kiezen we ervoor om ons te laten certificeren door externe, onafhankelijke instanties. Naast dat we als organisatie gecertificeerd zijn, kunnen ook individuele producten een bepaald keurmerk dragen, bijv. FSC of Fairtrade. Dit staat altijd vermeld bij de informatie op de productpagina.

 

 

EcoVadis

In 2023 is Greengiving voor het eerst EcoVadis Platinum gecertificeerd. In de jaren daarvoor (2018-2022) heeft Greengiving een MVO-certificaat ontvangen. EcoVadis is een internationale, onafhankelijke partij die bedrijven beoordeelt op duurzaamheidsprestaties.

 

 

 

bekijk het EcoVadis certificaat

lees meer over de certificering

Fairtrade

Voor het onderdeel 'katoen' zijn we Fairtrade gecertificeerd. Een aantal katoenen tassen uit onze collectie importeren we zelf, en dragen het Fairtrade label én een eigen Greengiving label. Zo kunnen we precies zien waar de tassen vandaan komen. De auditering en certificering is gedaan door FLOCERT, een wereldwijde onafhankelijke certificeerder voor Fairtrade. 

 

bekijk het certificaat

lees meer over het belang van Fairtrade

 

Dopper

Greengiving is een van de zes officiële Dopper Resellers voor de B2B-markt. Daarnaast hebben we ons aangesloten bij de Dopper Wave, waarmee we hebben beloofd om het gebruik van wegwerpwaterflessen te voorkomen.

 

 

 

 

bekijk het certificaat

lees meer over de Dopper Wave

 


FSC

Veel van onze houtproducten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer (Forest Stewartship Council). Dit houdt in dat er op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.