Het verhaal van Dopper

De Dopper is te vinden in talloze huizen, kantoren en scholen. Maar wat maakt de Dopper nu zo ongekend populair? Natuurlijk, het is een prachtige strakke en stijlvolle fles. Belangrijker nog is dat Dopper een mooi verhaal en sterke missie heeft. Het is symbool geworden voor een duurzamere levensstijl.

 

De missie van Dopper

De oceanen redden. Dat is in een notendop de missie van Dopper. Jaarlijks belandt er maar liefst 8 miljoen ton plastic in onze oceanen. Hier breekt het plastic niet af, maar valt het uiteen in piepkleine stukjes. Deze zogenoemde microplastics worden door zeedieren aangezien voor voedsel, en drie keer raden wie zeedieren dan weer aanzien voor voedsel: wij! Zo kan het zomaar gebeuren dat uw tonijn in de toekomst wordt geserveerd op een bedje van microplastics. Met de aankoop van Doppers houdt u de plastic soep van uw menu. Door deze Dopper te hervullen met kraanwater bespaart u immers veel plastic van wegwerpflesjes!

 

Iedere fles die wordt verkocht, helpt Dopper impact te maken. Met de opbrengsten van de fles ontwikkelen ze educatieve programma’s, investeren ze in onderzoek en zorgen ze met wereldwijde campagnes voor meer kennis en bewustwording omtrent plastic vervuiling. Ze zorgen er bovendien voor dat meer mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater.

Hoe ziet de Dopper eruit?

 

De Dopper wordt gekenmerkt door 3 onderdelen:

 • De gekleurde fles met grote opening
 • De witte beker met een versmalling
 • De gekleurde platte dop dop

De Dopper is dus een fles en beker ineen. Alle varianten van de Dopper fles bevatten deze drie onderdelen. Dat maakt het tot een herkenbare fles met een eigen uitstraling.

Waarom de Dopper als relatiegeschenk?

 

1. Een echt gebruiksartikel

De Dopper is vaak onderdeel van iemands dagelijkse uitrusting. Dit betekent dat uw logo of bedrukking keer op keer onder de aandacht komt.

 

2. Eindeloos hergebruik

Doordat het product robuust is en tegen een stootje kan, gaat een Dopper eindeloos lang mee. Uw logo dus ook!

 

3. Product met een verhaal

Dopper wil de oceanen redden van het wegwerpplastic. Door te kiezen voor een Dopper als relatiegeschenk draagt u bij aan deze missie.

4. Trendy, stijlvol en geliefd

Met ruim een miljoen verkochte exemplaren per jaar hoeft u niet te twijfelen of uw relatiegeschenk in goede aarde zal vallen.

 

5. U geeft drie keer!

U geeft een prachtig geschenk aan uw relatie of medewerkers, u draagt bij aan projecten voor schoon drinkwater en u draagt bij aan een beter milieu.

 

6. Met full colour bedrukking

De Dopper kan op de witte beker worden bedrukt met uw logo of ontwerp. Het is zelfs mogelijk om de Dopper te bedrukken met persoonsnamen.

Authorised Dopper Reseller

Dopper werkt samen met een select aantal partners, de Authorised Resellers. Op deze manier kan Dopper garanderen dat zowel de fles als de bedrukking van topkwaliteit zijn. Greengiving is een van deze Authorised Resellers en mag dus bedrukte Doppers verkopen voor de B2B markt. Zo zit u zeker weten safe!

Dopper bedrukken

Om de Dopper een persoonlijk tintje te geven, kunt u hem laten bedrukken met uw logo of tekst. Bedrukken kan alleen op de witte beker. Hiervoor zijn verschillende opties:

 • Full colour bedrukking: in veel gevallen kunt u kiezen voor een full colour opdruk. Full colour bedrukking gebeurt altijd digitaal (CYMK-kleuren).
 • Tampondruk (PMS-kleuren): is mogelijk tot maximaal 3 kleuren.
 • Met persoonsnaam: u kunt de Doppers personaliseren (voor bijv. uw medewerkers) door hun eigen naam op de Dopper te bedrukken.
 • Drukafmeting: u kunt kiezen voor een grote (65 x 35 mm) of een kleine bedrukking (25 x 35 mm).

Let op: het is niet mogelijk om de beker helemaal rondom te bedrukken.

 

Dopper varianten

Het assortiment van Dopper is in de loop der jaren uitgebreid met thermosflessen, transparante flessen en rvs flessen. Maar, elke fles heeft de herkenbare, unieke uitstraling. Hieronder vindt u de varianten die op dit moment verkrijgbaar zijn.

 

 

Original

 

✔ 13 kleuren
Full colour opdruk mogelijk

✔ Geproduceerd in Nederland

✔ Vanaf 12 stuks

✔ Inhoud 450ml

 

 

Insulated

 

✔ 6 kleurenvarianten
✔ Thermosfles
✔ Full colour opdruk mogelijk

✔ Verkrijgbaar in 350 en 580 ml

✔ Vanaf 12 stuks

Dopper Glass

 

✔ Sterk borosilicaatglas

✔ Inhoud 400ml

✔ Full colour bedrukking mogelijk

✔ Ook verkrijgbaar als thermosfles (450ml)

✔ Vanaf 12 stuks

✔ Winnaar Green Product Award

 

 

Dopper Steel

 

✔ Stoer en robuust

✔ Gemaakt van roestvrijstaal

✔ Inhoud 800ml

✔ Verkrijgbaar als thermosfles (490ml)

✔ Vanaf 12 stuks

Accessoires

Als u net even dat beetje meer wilt geven aan uw relaties kunt u uw Dopper relatiegeschenk altijd uitbreiden met de volgende accessoires:

 

 • De handige sportcap maakt uw Dopper ineens een praktische drinkfles voor tijdens het sporten. De sportcap is verkrijgbaar in 3 kleuren en is geschikt voor de Dopper Original, Dopper Steel en Dopper Solid Steel.
 • De carrier (karabijnhaak) is handig als u uw drinkfles graag aan een tas of broek wilt hangen. 
 • Het Dopper doosje: een prachtig doosje om de Dopper te verpakken. Deze luxe geschenkverpakking kan volledig in uw huisstijl worden bedrukt.

Projecten en sponsoring

 

De Dopper Wave

Wilt u naast het geven van een duurzaam relatiegeschenk nog een signaal afgeven binnen uw organisatie en naar buiten? Sluit u zich dan aan bij de Dopper Wave. Deze beweging maakt een vuist tegen het gebruik van wegwerpflesjes. Aansluiten kan als individu maar ook als bedrijf. Zo laat u richting uw eigen organisatie en naar buiten toe zien dat u zich hard maakt voor duurzame werkplekken. De verklaring tekent u hier. Uiteraard heeft Greengiving deze verklaring ook getekend!

 

Dopper in Nepal

In Nederland zijn we bevoorrecht met schoon drinkwater dat op elk moment beschikbaar is. In veel landen, waaronder Nepal, is dit niet het geval. Via de Dopper Foundation ondersteunt Dopper projecten om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken. Door Doppers te bestellen als relatiegeschenk draagt u bij aan deze missie.

Awards en prijzen

 

B Corporations

Dopper is een Certified B Corporation, wat inhoudt dat ze zich bewezen inzetten voor een betere wereld voor werknemers, klanten, leveranciers, samenleving in het milieu. Het certificaat geeft aan dat er niet alleen rekening wordt gehouden met de omgeving, maar dat Dopper zich ook echt actief inzet om onze leefwereld te verbeteren.
 

Cradle 2 Cradle

Dit duurzaamheidscertificaat geeft aan dat het product is gemaakt van materialen die veilig zijn voor mens en milieu en die bijdragen aan een circulaire economie. Het gedachtegoed van Cradle 2 Cradle is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product weer nuttig hergebruikt worden in een ander product. Dopper heeft een zilveren Cradle 2 Cradle certificering

 

GoodShipping Program

De Dopper Original wordt klimaatneutraal geproduceerd in Nederland. De Insulated, Steel en Solid Steel worden verantwoord geproduceerd in China. Omdat de flessen toch deze kant op moeten komen, wordt gebruik gemaakt van watertransport. Dit gebeurt klimaatneutraal via het GoodShipping Program.

 

Challengemaker

Naast het ontvangen van prijzen en certificeringen stimuleert Dopper zelf ook actief het maken van impact. Zo doet Dopper veel aan voorlichting en organiseren ze jaarlijks de Dopper Changemaker Challenge. Hierbij dagen ze studenten uit om een innovatief idee uit te werken dat schoon drinkwater bevordert en/of bijdraagt aan het tegengaan van plasticvervuiling.

 

Andere prijzen die Dopper heeft gewonnen:

 • Red Dot Award 2013/2014, eervolle vermelding, designprijs
 • Green Product Award 2016, Duitse prijs voor innovatieve duurzame producten
 • Great Place to Work 2018, prijs voor goed werkgeverschap