Het verhaal van Dopper

De Dopper is te vinden in talloze huizen, kantoren en scholen. Maar wat maakt de Dopper nu zo ongekend populair? Natuurlijk, het is een prachtige strakke en stijlvolle fles. Belangrijker nog is dat Dopper een mooi verhaal en sterke missie heeft. Het is symbool geworden voor een duurzamere levensstijl.

 

De missie van Dopper

De oceanen redden. Dat is in een notendop de missie van Dopper. Jaarlijks belandt er maar liefst 8 miljoen ton plastic in onze oceanen. Hier breekt het plastic niet af, maar valt het uiteen in piepkleine stukjes. Deze zogenoemde microplastics worden door zeedieren aangezien voor voedsel, en drie keer raden wie zeedieren dan weer aanzien voor voedsel: wij! Zo kan het zomaar gebeuren dat uw tonijn in de toekomst wordt geserveerd op een bedje van microplastics. Met de aankoop van Doppers houdt u de plastic soep van uw menu. Door deze Dopper te hervullen met kraanwater bespaart u immers veel plastic van wegwerpflesjes!

 

Iedere fles die wordt verkocht, helpt Dopper impact te maken. Met de opbrengsten van de fles ontwikkelen ze educatieve programma’s, investeren ze in onderzoek en zorgen ze met wereldwijde campagnes voor meer kennis en bewustwording omtrent plastic vervuiling. Ze zorgen er bovendien voor dat meer mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater.

Hoe ziet de Dopper eruit?

De Dopper wordt gekenmerkt door 3 onderdelen:

 • De gekleurde fles met grote opening
 • De witte beker met een versmalling
 • De gekleurde platte dop

De Dopper is dus een fles en beker ineen. Alle varianten van de Dopper fles bevatten deze drie onderdelen. Dat maakt het tot een herkenbare fles met een eigen uitstraling.

Waarom de Dopper als relatiegeschenk?

 

1. Een echt gebruiksartikel

De Dopper is vaak onderdeel van iemands dagelijkse uitrusting. Dit betekent dat je logo of bedrukking keer op keer onder de aandacht komt.

 

2. Eindeloos hergebruik

Doordat het product robuust is en tegen een stootje kan, gaat een Dopper eindeloos lang mee. Jouw logo dus ook!

 

3. Product met een verhaal

Dopper wil de oceanen redden van het wegwerpplastic. Door te kiezen voor een Dopper als relatiegeschenk draag je bij aan deze missie.

4. Trendy, stijlvol en geliefd

Met ruim een miljoen verkochte exemplaren per jaar hoef je niet te twijfelen of je relatiegeschenk in goede aarde zal vallen.

 

5. Je geeft drie keer

Je geeft een prachtig geschenk aan je relaties of medewerkers, je draagt bij aan projecten voor schoon drinkwater en je draagt bij aan een beter milieu.

 

6. Met full colour bedrukking

De Dopper kan op de witte beker worden bedrukt met jouw logo of ontwerp. Het is zelfs mogelijk om de Dopper te bedrukken met persoonsnamen.

Authorised Dopper Reseller

Dopper werkt samen met een select aantal partners, de Authorised Resellers. Op deze manier kan Dopper garanderen dat zowel de fles als de bedrukking van topkwaliteit zijn. Greengiving is een van deze Authorised Resellers en mag dus bedrukte Doppers verkopen voor de B2B markt. Zo zit je zeker weten safe!

Doppers bedrukken

Om de Dopper een persoonlijk tintje te geven, kun je hem laten bedrukken met je logo of tekst. Bedrukken kan alleen op de witte beker. Hiervoor zijn verschillende opties:

 • Full colour bedrukking: je kunt kiezen voor een full colour opdruk van jouw logo of tekst. Full colour bedrukking gebeurt altijd digitaal (CYMK-kleuren).
 • Met persoonsnaam: je kunt de Doppers personaliseren (voor bijv. je medewerkers) door hun eigen naam op de Dopper te bedrukken.
 • Drukafmeting: je kunt kiezen voor een grote (65 x 35 mm) of een kleine bedrukking (25 x 35 mm).

Let op: het is niet mogelijk om de beker helemaal rondom te bedrukken.

 

 

Dopper assortiment

Het assortiment van Dopper is in de loop der jaren uitgebreid met thermosflessen, transparante flessen en rvs flessen. Maar, elke fles heeft de herkenbare, unieke uitstraling. Hieronder vind je de varianten die op dit moment verkrijgbaar zijn.

 

 

 

 

 

Dopper Original

Dopper Insulated

Dopper Glass

Dopper Steel

✔ 13 kleuren
✔ Full colour bedrukking

✔ Geproduceerd in Nederland

✔ Vanaf 12 stuks

✔ Inhoud 450 ml

✔ Cradle to Cradle Certified™

Silver

✔ 6 kleuren
✔ Thermosfles
✔ Full colour bedrukking

✔ Verkrijgbaar in 350 en 580 ml

✔ Vanaf 6 stuks

✔ Cradle to Cradle Certified™

Bronze

✔ Sterk borosilicaatglas

✔ Inhoud 400 ml

✔ Full colour bedrukking

✔ Ook verkrijgbaar als thermosfles

✔ Vanaf 6 stuks

✔ Winnaar Green Product Award

✔ Cradle to Cradle Certified™

Bronze

✔ Stoer en robuust

✔ Gemaakt van roestvrijstaal

✔ Inhoud 800 ml

✔ Verkrijgbaar in 4 formaten

✔ Vanaf 6 of 12 stuks

✔ Cradle to Cradle Certified™

Bronze

 

 

 

Welke maten Dopper zijn er?

De Dopper is inmiddels beschikbaar in verschillende maten en groottes. Hieronder staat van klein naar groot hoeveel mililiter er in de Dopper gaat.

 

 • 350 ml - Dopper Steel (klein)
 • 350 ml - Dopper Insulated (klein)
 • 400 ml - Dopper Glass
 • 450 ml - Dopper Original
 • 450 ml - Dopper Glass Insulated
 • 490 ml - Dopper Steel
 • 580 ml - Dopper Insulated (groot)
 • 800 ml - Dopper Steel
 • 1,1 liter - Dopper Steel

 

Accessoires

Als je net even dat beetje meer wilt geven aan jouw relaties kun je je Dopper relatiegeschenk altijd uitbreiden met de volgende accessoires:

 • De sportcap maakt de Dopper ineens een praktische drinkfles voor tijdens het sporten. De sportcap is verkrijgbaar in 3 kleuren en is geschikt voor de Dopper Original, Dopper Steel en Dopper Solid Steel.
 • De carrier (karabijnhaak) is handig als je je drinkfles graag aan een tas of broek wilt hangen. 
 • Het Dopper doosje: een prachtig doosje om de Dopper te verpakken. Deze luxe geschenkverpakking kan volledig met jouw eigen ontwerp worden bedrukt.

Join the Wave

Wil je - naast het uitdelen van Doppers als geschenk - nog meer doen? Join de Dopper Wave! Met het ondertekenen van de verklaring beloof je:

 

1.    Wegwerpwaterflessen uit je organisatie te bannen
2.    Collega’s en bezoekers aan te moedigen kraanwater te drinken
3.    Iedereen eraan te herinneren om altijd zijn/haar herbruikbare waterfles bij zich te hebben
4.    Andere organisaties en mensen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave

 

Ook Greengiving heeft zich aangesloten bij de Dopper Wave, lees er meer over in deze blog.

Dopper Water Tap

 

Nog altijd worden er miljoenen wegwerpflesjes gebruikt en weggegooid. Dopper gaat hier de strijd tegen aan, en heeft inmiddels niet alleen herbruikbare flessen in het assortiment, maar ook deze water tap. Bedrijven en organisaties kunnen de water tap in hun (kantoor)pand installeren, en mensen aanmoedigen om kraanwater te tappen. 

 

Meer info over de mogelijkheden van de water tap? Ga naar de website van Dopper en 'join the refill revolution'!

Awards en prijzen

 

B Corporation

Dopper is een Certified B Corporation, wat inhoudt dat ze zich bewezen inzetten voor een betere wereld voor werknemers, klanten, leveranciers, samenleving en het milieu. Het certificaat geeft aan dat er niet alleen rekening wordt gehouden met de omgeving, maar dat Dopper zich ook echt actief inzet om onze leefwereld te verbeteren.
 

Cradle to Cradle™

Dit duurzaamheidscertificaat geeft aan dat het product is gemaakt van materialen die veilig zijn voor mens en milieu en die bijdragen aan een circulaire economie. Het gedachtegoed van Cradle 2 Cradle is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product weer nuttig hergebruikt worden in een ander product. De Dopper Original is Cradle to Cradle Certified Zilver, de Dopper Insulated, Glass, Glass Insulated en Steel zijn Cradle to Cradle Certified Brons.

 

GoodShipping Program

De Dopper Original wordt klimaatneutraal geproduceerd in Nederland. De Insulated, Steel en Solid Steel worden verantwoord geproduceerd in China. Omdat de flessen toch deze kant op moeten komen, wordt gebruik gemaakt van watertransport. Dit gebeurt klimaatneutraal via het GoodShipping Program.

 

Changemaker challenge

Naast het ontvangen van prijzen en certificeringen stimuleert Dopper zelf ook actief het maken van impact. Zo doet Dopper veel aan voorlichting en organiseren ze jaarlijks de Dopper Changemaker Challenge. Hierbij dagen ze studenten uit om een innovatief idee uit te werken dat schoon drinkwater bevordert en/of bijdraagt aan het tegengaan van plasticvervuiling.

 

Andere prijzen die Dopper heeft gewonnen:

 • Red Dot Award 2013/2014, eervolle vermelding, designprijs
 • Green Product Award 2016, Duitse prijs voor innovatieve duurzame producten
 • Great Place to Work 2018, prijs voor goed werkgeverschap