Groene Grondwet

 

Al onze producten zijn op een bepaalde manier duurzaam, maar wat betekent dat precies? Om dat helder te maken, hebben we Groene Grondwet ontwikkeld. Al onze producten voldoen aan minimaal één van deze voorwaarden. Zo weet u zeker dat u een duurzaam product in handen krijgt. 

 

Geproduceerd binnen Europa 

Wanneer een product binnen Europa is geproduceerd, hoeft het niet per vliegtuig te worden vervoerd, wat aanzienlijk scheelt in de CO2-uitstoot van een product. Bovendien is de kwaliteit vaak beter dan wanneer een product in een lagelonenland wordt geproduceerd. Ook zijn goede arbeidsomstandigheden zeker gewaarborgd. 

Geproduceerd in Nederland 

Door in Nederland geproduceerde producten te kopen, wordt er niet alleen bespaard op transport maar wordt ook de lokale economie gesteund. 

Bewustzijn vergrotend 

Soms werken producten als een duurzame eyeopener, als het bijvoorbeeld een plasticbesparend alternatief is of een hulpmiddel om afval uit te sparen. 

Biologisch afbreekbaar 

Materialen als katoen, bamboe en papier kan de natuur zelf afbreken, waardoor er geen onnodig (plastic) afval overblijft. 

Gerecycled 

Voor producten van gerecycled materiaal worden niet meer dienstdoende producten hergebruikt, wat een circulaire economie stimuleert. 

Geschikt om te recyclen 

Veel van onze producten zijn gemaakt van materialen die makkelijk kunnen worden gerecycled, zoals onbewerkt hout, metaal of glas. Zo wordt het Cradle2Cradle concept gestimuleerd, waarbij materialen elke keer weer een nieuw leven krijgen. 

Energiebesparend 

Producten als douchecoaches of gadgets die werken op zonne-energie, bevorderen vermindering van het energie- of waterverbruik of het gebruik van natuurlijke energiebronnen.

Gecertificeerd 

Een aantal producten hebben een certificaat waaruit blijkt dat ze op een bepaalde manier duurzaam zijn, zoals wanneer het bestaat uit organisch katoen (GOTS) of wanneer boeren een eerlijke prijs voor hun waar hebben gekregen (Fairtrade).