BE O Lifestyle blogs

Het verhaal van BE O bottle

Een waterfles gemaakt van planten. Moest u twee keer knipperen bij deze eerste zin? Dat vinden we niet zo gek, want het is ook wel echt bijzonder. Hier leest u alles over deze unieke Hollandse waterfles. De BE O bottle is onderdeel van het merk BE O Lifestyle.

 

De missie van BE O Lifestyle

Een positieve impact maken op het klimaat. Dat willen we natuurlijk allemaal, maar bij BE O Lifestyle maken ze er echt werk van. Hoe? Door producten op de markt te brengen die niet alleen klimaatneutraal, maar zelfs klimaatpositief zijn. Bovendien wordt voor elke verkochte fles een boom geplant. Op die manier is het mogelijk om met alledaagse producten klimaatverandering tegen te gaan. 

Waterfles van suikerriet

Suikerriet wordt verbouwd in Brazilië. De snelgroeiende plant heeft een beetje regenwater en vooral veel zon nodig. Na de oogst wordt de plant eerst gemalen tot rietsuiker. Bij dat proces blijven er twee reststromen over: suikersap en melasse. Door fermenteren en destilleren worden deze restromen omgezet in bio-ethanol. Uit dit materiaal wordt het vocht onttrokken, waardoor bio-polyethyleen ontstaat. De korrels worden vervoerd naar de fabriek in Didam en daar worden de BE O bottle onderdelen gemaakt.

 

Meer weten? Bekijk hier het filmpje.

Strak en multifunctioneel

Het design van de BE O bottle is goed doordacht. Dit zijn de bijzondere eigenschappen van de fles:

 

  • Makkelijk te dragen vanwege het 'haakje' aan de witte dop
  • Zowel boven- als onderkant kan als beker gebruikt worden
  • Schenken zonder te morsen
  • Vaatwasserbestendig
  • Makkelijk om schoon te maken: de fles bestaat uit 3 losse onderdelen
  • BPA-vrij

 

 

Levenscyclusanalyse

Uit de levenscyclusanalyse van de BE O bottle blijkt dat er tijdens het gehele productieproces meer CO2 opgenomen dan uitgestoten wordt. En dat betekent een positieve impact op het milieu.

 

Voor alle aspecten van de productie is berekend wat de CO2 uitstoot of opname is per geproduceerde fles. Bij de BE O bottle komt dit uit op een netto CO2 uitstoot van -0.0796kg CO2. Een negatief getal. Per fles wordt er dus afgerond 80 gram CO2 opgenomen. 

 

Maar hier houdt het nog niet op... Voor elke verkochte BE O bottle wordt een boom geplant - in samenwerking met Trees for the Future. Dit betekent dus nóg meer positieve impact op het milieu. Een gemiddelde boom neemt namelijk tussen de 50 en 80 gram CO2 per dag op.

 

 

BE O bottle als relatiegeschenk

 

Deze drinkfles is enorm geschikt als relatiegeschenk. U geeft een prachtig duurzaam en praktisch cadeau weg én u kunt tegelijkertijd het bijzondere verhaal van de BE O bottle vertellen. Bovendien zijn er verschillende manierem om te personaliseren:

 

  • Bedrukking op de witte dop
  • Bedrukking op de onderkant
  • Full colour bedrukking op de sleeve
  • Bedrukking van persoonsnamen op de dop