Het verhaal van Schulp

Het fruittelen en sap maken zit in het bloed van familie Schulp. In 1861 vestigde Albertus Schulp zich in Breukelen aan de Vecht en ging aan de slag als fruitteler. Het ambacht werd doorgegeven aan de volgende generaties. De huidige Schulp-fruittelers beschikken daardoor over een schat aan kennis en ervaring om het beste sap te maken. De vruchtensappen van Schulp hebben inmiddels in veel winkels een vaste plek ingenomen. Niet zo gek, want de natuurlijke sappen zijn ontzettend lekker.

 

De missie van Schulp

Bij Schulp zijn ze zuinig op de vruchtbare Hollandse landbouwgrond. Het bedrijf maakt daarom bewuste keuzes, zoals het zelf opwekken van groene energie en het verantwoord inzetten hiervan. Daarnaast wordt het restproduct van uitgeperst fruit naar buurman-boeren gebracht als voeding voor hun vee. Het overige afval wordt zorgvuldig gescheiden, zodat er nagenoeg geen restafval is.

 

Bij Schulp gebruiken ze vooral fruit van fruittelers uit de regio. Het volledige proces van persen tot en met bottelen vindt plaats in eigen huis. Dat betekent minder transportbewegingen en ondersteunen van de fruitteeltsector in eigen land.

Van fruit tot sap

Het proces van sap maken in 7 stappen:

 

  1. Teeltseizoen: in een halfjaar van bloesem tot fruit
  2. Handmatige fruitpluk
  3. Selectie van de beste rassen
  4. Kwaliteitscontrole en wassen
  5. Persen met de zeefbandpers
  6. Pasteuriseren voor de houdbaarheid
  7. Bottelen en etiketteren

Het resultaat? Heerlijke natuurtroebele sap in de speciale Schulp sapfles.

De sappen van Schulp

Het assortiment van Schulp kent inmiddels 4 verschillende sap-lijnen: vruchtensap, biologisch vruchtensap, Krachtsap (gezonde werking) en Groentje (groente gecombineerd met fruit). Voor alle sappen geldt het uitgangspunt: géén enkele toevoeging. De sappen zijn daardoor natuurtroebel en puur.

 

      

 

 

Schulp sappen als relatiegeschenk

Wil je je relaties of medewerkers verrassen met een heerlijke biologische vruchtensap?

 

Elk flesje kan gepersonaliseerd worden met een full colour bedrukte sticker of wikkel. Hiervoor kun je je eigen ontwerp aanleveren. De sap is verkrijgbaar in 8 verschillende smaken. In het flesje zit 200 ml vruchtensap. Een geschenk waar je misschien niet direct aan denkt, maar dat zeker origineel is!

 

Bekijk de biologische vruchtensappen hier.