Het verhaal van Sprout

Bij de Deense start-up Sprout werd het idee geboren van een plantbaar potlood. Dat is natuurlijk enorm bijzonder. De afgelopen jaren was er wereldwijd steeds meer interesse in dit potlood. Inmiddels zijn de Sprout producten verkrijgbaar in meer dan 80 landen. Een prachtige manier om hun duurzame missie uit te dragen!

 

De missie van Sprout

Met een klein, alledaags product toch een grote impact maken. Dat is het idee achter Sprout. Door een potlood te planten in plaats van het weg te gooien, kun je duurzaamheid zichtbaar maken en anderen inspireren om in het dagelijks leven duurzame keuzes te maken. 

100% duurzaam potlood

Alle onderdelen van het Sprout potlood zijn 100% duurzaam. Het hout is FSC-gecertificeerd en de capsule is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. De binnenkant is gemaakt van een combinatie van klei en grafiet. Een op en top duurzaam potlood dus!

Hoe werkt het Sprout potlood?

Als een potlood te klein geworden is om nog mee te kunnen schrijven, gooi je het weg. Dat geldt niet voor een Sprout potlood. Aan het uiteinde van het potlood zit een groene capsule met zaadjes. Het overgebleven deel van het potlood stop je met de achterkant in de vochtige grond, en na 1-4 weken groeien er bloemen of kruiden. Precies weten hoe het werkt? Klik op een van onderstaande afbeeldingen!

 

     

 

Verschillen in kleur

 

Zoals je op deze foto kunt zien, verschillen de potloden qua kleur. Hoe dat komt? 

 

Omdat hout een natuurlijk product is, kunnen zelfs bij gebruik van dezelfde houtsoort verschillende bomen in toon variëren. Hoewel de houttinten dus per potlood kunnen verschillen, blijft de kwaliteit altijd hetzelfde.

 

Sprout als relatiegeschenk of giveaway

'The gift that gives back'. Een Sprout potlood als relatiegeschenk is absoluut origineel en leuk om uit te delen. Je kunt hiermee je relaties of klanten op een positieve en duurzame manier verrassen. Bovendien, iedereen vindt het leuk om iets te zien groeien wat ze zelf geplant hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Sprout - graveren

Sprout - bedrukken

Sprout - in verpakking

 

 

✔ Verkrijgbaar in 10 verschillende zaden

✔ Mix van zaden ook mogelijk

✔ Graveren

 

✔ Verkrijgbaar in 4 verschillende zaden

✔ Een mix van zaden ook mogelijk

✔ Full colour bedrukking

 

✔ Verkrijgbaar met 13 of 5 potloden

✔ Vanaf 1000 stuks

verpakking personaliseerbaar

✔ Graveren

 

 

 

 

 

Sprout - boom potlood

Sprout met sleeve

 

✔ Zaadjes voor een spar

✔ Graveren

 

✔ Potlood bedrukken

✔ Full colour sleeve met eigen ontwerp