Het verhaal van Tony's Chocolonely

Tony's Chocolonely is razend populair, zowel bij consumenten als bedrijven. En dat komt niet alleen door de ontzettend lekkere chocolade. Tony’s missie om alle chocolade 100% slaafvrij te maken draagt hier ook zeker aan bij. Lees hier het verhaal van Tony's Chocolonely.

 

De missie van Tony's Chocolonely

De chocoladeketen is ongelijk verdeeld. Grote chocoladebedrijven houden de inkoopprijs van cacao enorm laag, waardoor de cacaoboer geen eerlijke prijs voor zijn cacao krijgt en in armoede leeft. Het gevolg daarvan is illegale kinderarbeid en moderne slavernij, dus gedwongen arbeid en uitbuiting. Tony's Chocolonely wil dat dit stopt. Daarom is hun missie: samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade. Tony's Chocolonely volgt daarvoor een routekaart met 3 pijlers, waar u in het volgende blokje meer over leest. 

 

Tony's Chocolonely wil laten zien dat chocolade maken anders kan, zonder moderne slavernij en illegale kinderarbeid. Hiervoor hanteren ze 5 samenwerkingsprincipes:

 

  • Traceerbare bonen: maak inzichtelijk waar en hoe de cacao wordt geproduceerd;
  • Een hogere prijs: betaal een eerlijke prijs en zorg voor een leefbaar inkomen;
  • Sterke boeren: werk samen aan de professionaliteit van boerencooperaties;
  • De lange termijn: investeer in een gelijkwaardige en langdurige samenwerking;
  • Kwaliteit en productiviteit: investeer in agrarische kennis en kunde.

De pijlers van Tony's Chocolonely

Op Tony's routekaart naar 100% slaafvrije chocolade zien we 3 pijlers:

 

 

  • Tony's maakt bewust: cacaoboeren, cooperaties en consumenten bewust maken van de ongelijkheid in de cacaosector;
  • Tony's geeft 't voorbeeld: investeren in langetermijnsamenwerkingen met de cacaoboeren, betere prijsafspraken maken en cacaoboeren trainen om hun oogstopbrengsten en organisatie te verbeteren;
  • Goed voorbeeld doet goed volgen: andere belangrijke spelers inspireren om in actie te komen.

Tony's Chocolonely als relatiegeschenk

Chocola van Tony's Chocolonely is perfect als relatiegeschenk of bedankje voor je medewerkers. Welke boodschap je ook wilt vertellen, met de gepersonaliseerde wikkel is alles mogelijk. Als je een bestelling hebt geplaatst, ontvangt je van ons een template. Deze kunt je dan helemaal naar wens ontwerpen. De wikkel wordt full colour bedrukt, dus jouw boodschap valt zeker op. 

 

Wil je je Tony geschenk via de post laten bezorgen? Geen probleem, dit kunnen we van A tot Z voor je regelen. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

 

De producten van Tony's Chocolonely

Het assortiment van Tony's Chocolonely bestaat inmiddels uit verschillende producten met tal van verschillende smaken. Zo is er altijd wel iets geschikt als passend relatiegeschenk.

 

 

Tony's Chocolonely reep 180 gram

Deze lekker grote chocoladereep is verkrijgbaar in 11 smaken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een mix van verschillende smaken. Je kunt de reep extra leuk maken met een eigen wikkel (gewoon papier of groeipapier). De wikkel kun je helemaal zelf ontwerpen en wordt full colour bedrukt.

 

 

Tony's Chocolonely reep 50 gram

Dit kleine reepje is ideaal om uit te delen of via de post te versturen. Hij is verkrijgbaar in zes smaken. Om het reepje kan een persoonlijke wikkel worden geplakt met je logo of tekst. Het ontwerp voor deze wikkel kun je zelf maken.

 

 

Tony's Proeverijtje

Voor wie niet kan kiezen, is de proeverij een uitkomst. In dit doosje zitten alle zes de smaken van het kleine reepje. Om het doosje kan een full colour bedrukte wikkel worden geplakt. Het ontwerp hiervoor kun je helemaal zelf maken.

 

 

Tiny Tony's

Ook superleuk zijn de mini Tony chocolaatjes. Deze zijn per stuk verpakt en zitten in een doos met 100 stuks. De doos is verkrijgbaar in drie varianten: puur, melk en een mix van smaken. Je kunt elke Tiny Tony voorzien van een full colour sticker met logo.

 

 

Tony's Chocolonely specials

Tony heeft ook speciale repen voor bepaalde gelegenheden, zoals sinterklaas, kerst en pasen. De chocolade in de reep heeft dan bijvoorbeeld de vorm van een kerstboom of paasei. Ook heeft Tony paaseieren in het assortiment.

 

 

Kaart met Tony's Chocolonely

Bij Greengiving vind je ook kaarten met chocola van Tony. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke kaart met 1 of 2 Tiny Tony's of een klein Tony reepje naar je medewerkers of relaties sturen. Een super lekkere en originele verrassing!