In verband met Hemelvaartsdag zijn wij 21 en 22 mei gesloten. U kunt wel uw bestelling plaatsen. Deze zal maandag 25 mei verwerkt worden.

Duurzame relatiegeschenken: 4 opvallende trends in 2020

In relatiegeschenkenland is het altijd weer afwachten welke kant het op gaat. Beurzen zijn grote spelers die bepalen wat de trends zijn voor een bepaald jaar. Gelukkig zien we dat duurzaam nog steeds terrein wint, waardoor steeds meer bedrijven kiezen voor een duurzaam alternatief voor hun geschenken. Voor 2020 zien we aantal duidelijke trends die we in ons achterhoofd gaan houden bij het toevoegen van nieuwe producten aan ons assortiment. Ze bieden bovendien genoeg inspiratie om originele geschenken weg te kunnen geven dit jaar.

28 januari 2020 - Leestijd 4 min.

1. Verrassend en origineel

De eerste trend klinkt misschien niet echt als een trend, want een geschenk moet tenslotte altijd origineel zijn, maar tegenwoordig wordt er heel specifiek ingezet op het verrassende element. Met een gewone pen valt lastig te scoren, terwijl een Sprout potlood met zaadcapsule erg populair is. Het fenomeen van een goedkope, praktische giveaway is dus verpakt in een verrassend en duurzaam jasje. Daarnaast zien we dat er creatief gebruik wordt gemaakt van materialen. Zo zijn er notitieboekjes met een omslag die gemaakt is van koffiedik of rietjes gemaakt van pasta. Het verrassingseffect dat zo’n product teweeg brengt, loont.

 

2. Stijlvolle stationery

Wie denkt dan notitieboekjes en pennenhouders passé zijn, heeft het mis. Bureauaccessoires zijn herboren in materialen als kurk, bamboe en tarwestro. Een duurzame verandering dus, die er ook nog eens heel stijlvol uitziet. Want grote, opzichtige logo’s zijn wel verleden tijd. Kies daarom voor een stijlvolle gravering van je logo in combinatie met de naam van de relatie of klant om een persoonlijk cadeau te geven. Hallo duurzame stationery!

 

3. Multifunctionaliteit

Gadgets met technische snufjes zijn altijd populair, maar in 2020 zien we een nieuwe trend verschijnen: die van multifunctionaliteit. Zo wordt een weerstation bijvoorbeeld gecombineerd met een fotolijst van bamboe voor een handige bureauaccessoire. Een andere prachtige accessoire is het opbergbakje van bamboe: het houdt het bureau netjes en kan bovendien je telefoon draadloos opladen. Een giveaway zonder technisch vernuft kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in de vorm van een doosje kleurpotloden waarvan de deksel ook functioneert als liniaal. Voor ieder wat wils!

 

4. Handgemaakt en lokaal

Hoe kunnen we weten in welke mate een product duurzaam is als de productie ver weg is gebeurd zonder transparantie over elk afzonderlijk product? Juist, helemaal niet. Daarom zien we deze uitermate duurzame trend steeds vaker langskomen: producten worden weer met zorg, liefde en aandacht bereid. Het liefst lokaal, zodat de lijntjes kort zijn en het transport kan worden beperkt. Daarom proberen we zelf ook samen te werken met partners om nieuwe producten te ontwikkelen, zoals het heideplantje of cranberryplantje in een reageerbuisvaasje met kurk. Het zelfvoorzienende ecosysteem zorgt ervoor dat het niets nodig heeft behalve daglicht. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld de sapshotjes met gember of kurkuma, die met zorg lokaal geproduceerd zijn.

 

Van deze trends zijn er vast wel een paar goed te gebruiken voor je bedrijf. Als je weet waar je sterke punten liggen, kun je hier de aandacht op vestigen door middel van de juiste relatiegeschenken. Tips of advies nodig? Bel gerust eens met een van onze verkoopspecialisten, zodat je vol overtuiging voor een duurzaam geschenk kiest dat on trend is én past bij je bedrijfsidentiteit.