• 29 maart 2019
  • leestijd 3 min.

5x gerecyclede relatiegeschenken

Het is natuurlijk fantastisch als je kunt besparen door een duurzaam alternatief te gebruiken, maar het is nog fantastischer wanneer dat alternatief ook nog eens gerecycled is. Bij Greengiving hebben wij een aantal van deze dubbel duurzame producten die we nu even voor je op een rijtje zetten. Zo maak je pas impact met je relatiegeschenk!

1. Notitieboekje met pen

Een notitieblokje is altijd handig om bij je te hebben. Dit blokje bestaat uit 70 blanco pagina’s die gemaakt zijn van gerecycled papier. Ook wordt het boekje geleverd met een bijpassende balpen. Deze is biologisch afbreekbaar en ook nog eens gemaakt van gerecycled materiaal. Extra dubbel duurzaam dus…

 

2. Gerecyclede jojo

Kinderen zijn er dol op: jojo’s hebben al generaties lang vermaakt en dat doen ze nog steeds. We zijn alleen niet zo voor plastic, behalve gerecycled plastic dan. Geweldig toch, hoe oude CD-hoezen een tweede leven krijgen in deze kleurrijke jojo’s? Het is een leuk verhaal om aan je relaties en klanten te vertellen, in ieder geval. Zo geef je kinderen gelijk milieubewustzijn mee!

 

3. Leren schrijfmap

Ga je vaak bij klanten langs? Dan is een goede schrijfmap onmisbaar. Je kunt er naast aantekeningen in maken namelijk ook visitekaartjes, pennen en losse papieren in opbergen. Omdat deze A4 schrijfmap is gemaakt van bonded leather (gerecycled leer), is het een duurzame aanschaf.

 

4. Papieren tas

Wanneer je als bedrijf een tas mee wilt geven bij aankopen van je klanten, valt de keuze al gauw op een papieren tas. Plastic is natuurlijk helemaal geen optie meer. Maar als je het dan nóg een beetje duurzamer wilt doen, is deze tas van gerecycled papier een uitstekend idee!

 

5. Rebottled glas

Met Rebottled glazen gaan we nog een stapje verder dan recyclen: wij gaan namelijk voor upcyclen. Hierbij wordt de levensduur van wijnflessen verlengd door ze door te snijden en er glazen van te maken. Rebottled doet dit met de hulp van mensen die anders geen kans op de arbeidsmarkt zouden hebben. Wat ze doen en waarom vertellen ze ook op NOS. De sociale en circulaire economie steunen terwijl je ook nog eens mooie producten koopt is mogelijk met deze drinkglazen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen op z’n best!

 

Al deze producten zijn natuurlijk te bedrukken of te graveren met je logo zodat er een prachtig, duurzaam relatiegeschenk ontstaat. Toevallig is het 17 mei de dag van het recyclen.. gelukkig weet jij nu precies wat je kunt geven aan je relaties of klanten om hen bewust te maken van de waarde van recyclen!