• 4 april 2023
  • leestijd 4 min.

Greengiving behaalt EcoVadis Platinum certificering: "Geweldige erkenning"

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt om EcoVadis-gecertificeerd te worden. En dat is gelukt. We hebben zelfs de hoogste rating behaald: platinum. Daarmee behoren we wereldwijd tot de 1% bedrijven die dit niveau haalt. Een geweldige erkenning waar we ontzettend blij mee zijn!

We kunnen het zelf nog bijna niet geloven, maar het is echt zo: Greengiving is EcoVadis Platinum gecertificeerd! Een mooie kroon op onze duurzaamheidsactiviteiten. Al sinds de start in 2009 staat duurzaamheid hoog in het vaandel en daar blijven we ons graag voor inzetten.

 

Internationale duurzaamheidsrating

EcoVadis is een internationale, onafhankelijke partij die bedrijven beoordeelt op duurzaamheidsprestaties. Daarbij onderscheiden ze vier thema's: Milieu, Arbeids- en mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop. Voor elk onderdeel kunnen er punten gescoord worden. De methode die EcoVadis gebruikt is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het Global Reporting Initiative en de ISO 26000. Op dit moment zijn er wereldwijd al meer dan 100.000 bedrijven beoordeeld door de EcoVadis experts. 

 

 

EcoVadis Platinum: top 1 procent

De Platinum rating is het hoogst haalbare niveau binnen EcoVadis. Florus: "Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Het is een mooie erkenning voor wat we doen en hoe we dat doen. Dat we nu al het hoogste niveau behalen, legt de lat hoog richting de toekomst. Daarom blijven we bewust bezig met onze duurzaamheidsprestaties, zodat we de komende jaren bij deze top 1% blijven behoren".

 

Bekijk hier het EcoVadis certificaat.

 

Het juiste adres voor duurzame geschenken

Onze duurzaamheidsprestaties zijn bekeken door onafhankelijke experts en beoordeeld met de hoogste rating. Dat betekent dat Greengiving een leverancier is die serieus werk maakt van milieuvriendelijk, verantwoord ondernemerschap. Des te meer reden om bij zo'n partij je duurzame relatiegeschenken te bestellen. We blijven mensen aanmoedigen om steeds weer te kiezen voor producten die minimale milieu-impact hebben. Want uiteindelijk geldt: Greengiving kan het niet alleen, we moeten gezamenlijk onze schouders eronder zetten!  

 

Blijven richten op duurzaamheid

Uiteraard gaan we nu niet achterover leunen. Voor Greengiving blijft duurzaam ondernemen heel belangrijk. In alle keuzes die we maken - van het productassortiment tot de verzending van orders - kijken we steeds naar mogelijkheden om milieuvriendelijker te handelen. Ook proberen we onze CO2-uitstoot te verkleinen en afval te verminderen. Op MVO-gebied willen we een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk en samenwerking met duurzame intitatieven.