• 21 november 2022
  • leestijd 2 min.

Greengiving en Green Friday: bomen planten voor het Green Friday Forest

Greengiving sluit zich aan bij de Green Friday beweging van Trees for All. Voor elke geplaatste order op vrijdag 25 november doneren wij een boom. We gaan dus niet mee met de Black Friday deals, torenhoge kortingen en overconsumptie, maar investeren in een groene, bosrijke planeet. Vrijdag een order plaatsen? Dat betekent een boom in het Green Friday Forest!

Elk jaar vindt er rondom Black Friday een enorme consumptie plaats, aangewakkerd door alle kortingsacties en goedkope deals. Niet verwonderlijk dat er dan ook veel impulsaankopen gedaan worden. Het resultaat is dat er ontzettend veel geconsumeerd wordt, waarvan een deel ook weer geretourneerd wordt. De productie, transport en verpakking van onze spullen leidt tot ontbossing, vervuiling en uitputting van natuurlijke bronnen. Dit is schadelijk voor het klimaat, de biodiversiteit en onze eigen leefomstandigheden. 

 

Bomen planten in het Green Friday Forest

Black Friday jaagt overconsumptie en verspilling aan. Dat kan en moet anders. Als duurzaam bedrijf sluit Greengiving zich daarom graag aan bij het initiatief van Trees for All: een Green Friday in plaats van Black Friday.

 

 

Voor elke order die op Green Friday (25 november) wordt geplaatst, planten we via Trees for All een boom in het Green Friday Forest. 

 

 

Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich al meer dan 20 jaar inzet voor een bosrijke wereld. De stichting plant bomen in Nederland en het buitenland en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dankzij de donaties worden wereldwijd nieuwe bossen geplant en bestaande bossen hersteld met positieve impact op klimaat, biodiversiteit en leefomstandigheden.

 

In 2021 deden 366 bedrijven en duizenden consumenten mee met Green Friday. Toen zijn er bijna 38.000 bomen geplant. Help je mee om dat dit jaar te overtreffen?