• 16 november 2023
  • leestijd 2 min.

Green Friday: jij schrijft een review, wij planten een boom!

Groen is het nieuwe zwart! Ook dit jaar sluit Greengiving zich aan bij de positieve Green Friday beweging van Trees for All. Geen Black Friday deals, torenhoge kortingen en overconsumptie, maar investeren in een duurzame en groene wereld. Laat je deze week een review achter over je bestelde product, dan planten wij voor jou een boom in de Green Friday Forest!

Elk jaar vindt er rondom Black Friday een enorme consumptie plaats, aangewakkerd door alle kortingsacties en goedkope deals. Niet verwonderlijk dat er dan ook veel impulsaankopen gedaan worden. Het resultaat is dat er ontzettend veel geconsumeerd wordt, waarvan een deel ook weer geretourneerd wordt. De productie, transport en verpakking van al deze spullen leidt tot ontbossing, vervuiling en uitputting van natuurlijke bronnen. Dit is schadelijk voor het klimaat, de biodiversiteit en onze eigen leefomstandigheden.

 

Bij Greengiving werken we met eerlijke prijzen voor goede duurzame producten. Hiermee willen we overconsumptie tegengaan. Zodat jij je relaties iets geeft wat niet in de prullenbak belandt, maar goed gebruikt wordt!  

 

Bomen planten in het Green Friday Forest

Black Friday jaagt overconsumptie en verspilling aan. Dat kan en moet anders. Als duurzaam bedrijf sluit Greengiving zich daarom graag aan bij het initiatief van Trees for All: een Green Friday in plaats van Black Friday.

 

 

Doe ook mee! Voor elke review die tussen 20 en 24 november 2023 wordt geplaatst, planten we via Trees for All een boom in het Green Friday Forest. 

 

 

Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich al bijna 25 jaar inzet voor een bosrijke wereld. De stichting plant bomen in Nederland en het buitenland en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dankzij de donaties worden wereldwijd nieuwe bossen geplant en bestaande bossen hersteld met positieve impact op het klimaat, biodiversiteit en leefomstandigheden.

 

In 2022 sloten 260 bedrijven en duizenden consumenten zich aan bij de Green Friday beweging. Toen zijn er ruim 20.500 bomen geplant. Help je mee om dat dit jaar te overtreffen?