• 18 mei 2021

Groeipapierkaartjes voor studentenonderneming LEAFF

Plastic afval van telefoonhoesjes kunnen en moeten we voorkomen, vinden de oprichters van studentenonderneming LEAFF. Daarom zijn ze een webshop begonnen met biologisch afbreekbare hoesjes. En bij elke order die verzonden wordt, zit een kaartje van groeipapier. 

De onderneming LEAFF is opgericht door 4 studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Zij zijn van mening dat plastic afval op dit moment een van de grootste problemen is. Daarom stelden ze zichzelf de vraag 'wat is enorm vervuilend voor het milieu en heeft bijna iedereen?' Het antwoord laat zich raden: elektronisch materiaal zoals telefoons, tablets en laptops. Iedereen wil deze producten goed beschermen tegen schade. Hiervoor worden hoesjes en cases gebruikt die helaas leiden tot plastic afval. En daar wilden ze bij LEAFF wat aan gaan doen. Goed idee natuurlijk!

 

In de webshop van LEAFF vind je daarom accessoires die zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal (rietsuiker). Prachtige alternatieven voor de plastic hoesjes en cases. Daarnaast word je van tips voorzien om je oude plastic telefoonhoesje te recyclen. Elke order wordt verzonden in een verpakking van gerecycled karton en per verkocht product wordt een bedrag gedoneerd aan het WNF.

 

Het verhaal en de missie van LEAFF passen natuurlijk precies bij Greengiving. Daarom vinden we het ontzettend leuk om in de vorm van groeipapierkaartjes hieraan een bijdrage te leveren. Bij elke order wordt een groeipapierkaartje meegestuurd. Klanten ontvangen dus niet alleen een duurzaam product in een duurzame verpakking, maar ook nog een bijzonder groen kaartje. We wensen de studenten heel veel succes met hun onderneming!