• 15 februari 2021
  • leestijd 3 min.

Voor de 3e keer op rij MVO-gecertificeerd

Yess, we hebben hem weer ontvangen! Voor het 3e jaar op rij is Greengiving MVO-gecertificeerd. Na 2018 en 2019 hebben we ook in 2020 voldaan aan de criteria en een mooi cijfer ontvangen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee! Het motiveert ons om ook dit jaar gericht te zijn op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Afgelopen week kwam de inspecteur van MVO-Keurmerk langs voor de jaarlijkse audit. Hij ging in gesprek met ons en toetste in hoeverre we in 2020 aan de criteria voldeden. Om in aanmerking te komen voor het MVO-keurmerk, moet je aan een aantal criteria voldoen die zijn verdeeld over 4 gebieden: algemeen, people, planet en profit. Sommige criteria zijn verplicht, voor andere criteria krijg je een puntenscore. 

 

Wat maakt Greengiving een maatschappelijk verantwoorde onderneming? Volgens de inspecteur wordt door middel van de Groene Grondwet "aan de poort bewaakt wat de naam waarmaakt: Greengiving. Het was een vast uitgangspunt bij vele keurmerkeisen op het vlak van de 3 P’s. Aansluitend komt goed werkgeverschap tot uitdrukking in de werkomgeving en de wijze waarop personeel de ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Tenslotte wordt beleidsmatig impact op het milieu teruggedrongen en waar mogelijk worden daadwerkelijk projecten gesteund die op MVO gebaseerd zijn. Het maakt Greengiving bijzonder, het geeft aan haar klanten, het geeft aan haar personeel, maar het geeft tevens terug aan de aarde."

 

Wat ons betreft een mooi verslag, waar we erg blij mee zijn. Maar natuurlijk betekent dit niet dat we nu achterover kunnen leunen. De komende tijd gaan we aan de slag met nieuwe plannen. We kijken dan hoe we nog concretere stappen kunnen maken op het gebied van MVO, bijv. als het gaat over ons assortiment en de verzending van producten. 

 

Over MVO wordt veel geschreven en gezegd, maar hoe doe je dat nu succesvol in de praktijk? Lees daarover wat we eerder in deze blog hebben geschreven.