Greengiving werkt thuis: onze ervaringen

Inmiddels wordt er al een paar maanden actief thuisgewerkt en zijn er maar weinig mensen op kantoor. Dit is natuurlijk een grote omschakeling: van het gezellige kantoorleven naar thuis stil achter je bureautje zitten. In deze blog laten we twee medewerkers aan het woord die hun ervaringen vertellen rondom het thuiswerken: wat doen ze op een dag, hoe houden ze contact met collega’s en lukt geconcentreerd werken een beetje ondanks alle afleiding?

1 mei 2020 - Leestijd 4 min.

Corrianne:

“Om even wakker te worden en te genieten van de frisse lucht loop ik aan het begin van mijn werkdag altijd een rondje over de dijk. Normaal gesproken rij ik ongeveer drie kwartier naar mijn werk, dus tegen die tijd ben ik wel wakker!


Mijn werk bestaat uit het verwerken van orders en het maken van drukproeven voor de klanten. De hele dag ben ik bezig met het beantwoorden van vragen van klanten en collega’s en het contact onderhouden met de productie om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Nu ben ik ook veel bezig met het maken van templates, zodat we van alle producten mooie drukproeven kunnen maken. Omdat Greengiving meerdere websites heeft worden deze gemaakt in het Nederlands, Engels, Duits en Hongaars. Gelukkig heb ik collega’s die het voor mij vertalen, want Hongaars is niet aan mij besteed...

 

 

Thuis mis je natuurlijk wel het contact met collega’s, maar gelukkig kunnen we bellen en chatten via Teams. Contact onderhouden met mijn klanten doe ik voornamelijk via de mail, maar inmiddels ben ik ook weer telefonisch te bereiken op mijn vaste nummer. Toch blijft de situatie niet ideaal, dus ik hoop vooral dat iedereen gezond mag blijven en we weer gauw in ons kantoor in Barneveld kunnen werken!”

 

Cora:

“Ik werk twee dagen per week en dat doe ik dus thuis. Boven heb ik een kantoortje ingericht, dus dat is makkelijk werken. Mijn werk omvat de eindcontrole en aansturing van de orderverwerking, maar ook marketing gerelateerde zaken zoals nieuwe producten/categorieën op de website plaatsen en productaanpassingen doorvoeren. Daarnaast stel ik agenda’s voor vergaderingen op en maak notulen gereed. Lekker afwisselend dus!  


Ik vind het niet zo erg om thuis te werken, omdat het geconcentreerde werk nu wel beter gaat, je wordt namelijk niet afgeleid door collega’s die om je heen zitten te praten en bellen. Voor mezelf helpt het om een dagplanning te gebruiken om zo gecontroleerd te kunnen werken. Ook houden we elkaar als collega’s op de hoogte waar we mee bezig zijn en wat we allemaal gedaan hebben. Zo houden we de motivatie erin! Contact met collega’s gaat gelukkig makkelijk via Teams, waar we elkaar elke werkdag begroeten. Toch mis ik mijn collega’s wel hoor, vooral die gezellige praatjes.


Ik ben moeder van een lief jongetje, Lars, en combineer dat één dag met het moederschap en de andere dag laat ik dat aan papa over. Dat gaat prima, eventueel tijdsverlies pak ik op een andere dag met zijn middagslaapje weer op! Dat is natuurlijk het voordeel wanneer je geen reistijd hebt. Lars vermaakt zich goed, af en toe geef je hem weer een ander speeltje en is hij weer even zoet. Dit kan z’n eigen knuffel zijn maar net zo goed de Greengiving Dopper, om alvast het Greengiving DNA erin te krijgen!”