Hoe origineel: een kalender van groeipapier

Kalenders gebruiken we een jaar en daarna zijn ze nutteloos. Dat kan natuurlijk anders. Daarom werden we enorm enthousiast toen we zagen dat er kalenders van groeipapier worden gemaakt. Dit goed uitgedachte concept is vooralsnog alleen in het Duits verkrijgbaar, maar we kunnen het niet laten om alvast te laten zien wat de kalender precies inhoudt. Ter inspiratie!

29 oktober 2018 - Leestijd 3 min.

Elke maand wordt er een andere bloem- of groentesoort beschreven waarvan de zaden zijn opgenomen in de kalenderpagina. Aan het einde van een maand trek je het kalenderblad eruit en plant je het. Er staat precies bij wat er gedaan moet worden om de zaden goed op te laten komen. Daarnaast biedt de kalender belangrijke informatie over de planten en staan er ook leuke en interessante wetenswaardigheden bij. Zo houd je aan het eind van het jaar een mooi boek over, terwijl je tuin vol staat met de heerlijkste groenten en prachtige bloemen!

 

De kalender is prachtig vormgegeven en is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: de ‘normale’, een voor kinderen en een met vergeten groenten. In de laatste zit bijvoorbeeld de paarse wortel, wat de oorspronkelijke variant van de wortel is. In de 17e eeuw is die namelijk door een Nederlander in de nationale kleur, oranje, gefokt… Zo kom je van alles te weten en is deze kalender een feestje aan je muur én in de tuin.

 

We zullen het zeker laten weten wanneer deze in het Nederlands verkrijgbaar is, maar voor nu willen we vooral laten zien dat groeipapier voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Heb je zelf dus een geweldig idee om je relaties en klanten op een persoonlijke manier mee te verrassen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met je mee!