• 29 april 2019
  • leestijd 3 min.

Dopper schoonmaken: in de vaatwasser ermee!

De Dopper is en blijft enorm populair, waardoor bijna iedereen er wel een of zelfs meerdere heeft. En zoals met alles kan het gebeuren dat de Dopper vies wordt. De vraag is dan: hoe maak je ´m weer schoon? Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Je Dopper kan namelijk gewoon in de vaatwasser! Gelukkig maar, hoewel... er zijn een paar dingetjes waar je goed op moet letten.

Viezigheid voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt dus ook voor een Dopper. De Dopper is een duurzame waterfles die gemaakt is om het drinken van kraanwater te promoten. Frisdrank of vruchtensap kun je dus beter niet uit een Dopper drinken, want andere dranken dan water kunnen hem blijvend aantasten. Gelukkig is de oplossing voor het reinigen van je Dopper niet zo moeilijk.

 

Dopper schoonmaken

Je kunt je Dopper namelijk het makkelijkst in de vaatwasser stoppen. Plaats dan wel alle drie de onderdelen los in de machine, zodat je er zeker van bent dat alle hoekjes en gaatjes schoon zijn. Zet ze liever niet naast serviezen die niet goed zijn afgespoeld, want dan kan je Dopper verkleuren. Wil je de Dopper met de hand afwassen? Met een afwasborstel of schuursponsje kan dat prima. Gebruik dan alleen geen chemische schoonmaakmiddelen omdat er dan een chemisch smaakje in je drinkfles kan achterblijven. Droog je Dopper goed af na het wassen en bewaar hem altijd zonder het bekertje en de dop op de fles: bacteriën zijn namelijk dol op afgesloten ruimtes.

 

Als ´ie nog steeds niet schoon is

Als je Dopper nog steeds vies in, kun je ook met grof geweld te werk gaan. Laat je Dopper hiervoor even weken in een lauwwarm badje met (baking) soda en spoel ´m na met (natuur)azijn. Geur- en smaakrestjes kun je verwijderen door het onderstuk te vullen met heet water en minstens 30 minuten te laten staan. Vergeet na de behandeling niet je Dopper goed af te drogen, en als het goed is is je Dopper dan weer als nieuw!

 

Waarschuwing: kook je Dopper nooit uit. Bij temperaturen boven de 65 graden kan de Dopper namelijk gaan vervormen of nog erger: lekken. Als je een bedrukte Dopper hebt kan ook de bedrukking beschadigen onder hogere temperaturen dan 65 graden.

 

Als je niks geks met je Dopper doet, kun je er heel lang mee doen. En laat dat net de bedoeling zijn van de Dopper. Want stel je eens voor: hoeveel plastic waterflesjes heb je al uitgespaard sinds je je (bedrukte) Dopper gebruikt?

 

Wil je alles lezen over het verhaal van Dopper? Bekijk dan onze Dopper merkpagina.