• 3 juli 2024
  • leestijd 4 min.

Zo kies je de perfecte duurzame waterfles met logo

Je bent op zoek naar een herbruikbare waterfles die je kunt laten bedrukken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.  Dat vinden we niet zo gek, want het aanbod is enorm. In deze blog zetten we daarom een aantal keuzemogelijkheden op een rijtje. Zie het als wegwijzers in het doolhof van duurzame waterflessen.

Veelgekozen waterfles

Op het moment is deze drinkfles van gerecycled aluminium met roestvrijstalen schroefdop favoriet. De fles heeft een inhoud van 550 ml, een handige maat om mee te nemen. Je kunt de fles persoonlijk maken met je eigen logo of tekst in de vorm van een bedrukking of gravering. Pas op voor keuzestress, want de fles is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren! Welke kleur past het best bij je huisstijl?

 

Waterfles met een verhaal

In ons assortiment vind je flessen van Dopper, Retulp, BE O Bottle, Join the Pipe en OceanBottle. Deze flessen hebben niet alleen een prachtig design, er schuilt ook een bijzonder verhaal achter:

  • Dopper gaat met zijn stijlvolle, oerhollandse fles de strijd aan tegen plastic afval in onze oceanen.  

  • Voor Retulp is het overduidelijk: eenmalig is schandalig. Gebruik daarom altijd een herbruikbare fles. 

  • BE O Bottle gaat voor een positieve bijdrage aan het klimaat door flessen te maken van de reststromen van suikerriet. 

  • Join the Pipe droomt van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater en het plastic afval drastisch verminderd wordt. 

  • Ocean Bottle verzamelt wereldwijd plastic en voorkomt dat het in onze oceanen belandt. 

 

PS. Weet je hoe de Dopper aan zijn kenmerkende naam komt? Tijdens een brainstormsessie werden alle ideeën op het bord gezet. Het woordje ‘dop’ bleef steeds terugkomen en plots stond er Dopper. Dat bleek een gouden vondst. 

 

We vertellen je graag meer over deze merken op onze merkpagina's. Ben je niet direct op zoek naar een fles met een bijzonder verhaal, dan kun je een kijkje nemen op onze pagina met duurzame flessen of bamboe flessen. Ook voor deze flessen geldt dat ze duurzaam zijn, hergebruik stimuleren en een mooi design hebben. 

 

Thermosflessen

Net als bij een auto of laptop kun je ook duurzame flessen upgraden met extra opties. Een thermos-functionaliteit bijvoorbeeld. Het voordeel van een thermosfles is dat hij voor zowel koude als warme dranken gebruikt kan worden. Multifunctioneel dus! Neem een kijkje op onze pagina met thermosflessen voor een compleet overzicht. We verklappen alvast dat de Dopper Insulated en de Retulp dubbelwandige fles met theefilter erg populair zijn. Daarnaast scoren de bamboe thermosflessen goed.

Liever een enkelwandige fles zonder thermosfunctie? Neem dan eens een kijkje bij de overige subcategorieën onder drinkwaren. Hier onze top-3: Dopper OriginalRetulp Urban en de Glazen fles.

 

Sportflessen

Heb je veel sportende werknemers of collega's, dan is een waterfles in sportvariant het overwegen waard. Je laat daarmee zien dat je je publiek echt kent. Het schoolvoorbeeld van een handige sportfles is de bidon. De eco bidons in ons assortiment zijn meestal gemaakt van gerecycled plastic. Je kunt kiezen uit verschillende designs, kleuren en inhoudsmaten.

 

Wil je geen bidon, maar wel een fles die handig is om te toveren tot sportfles? Kies dan voor de stijlvolle Dopper Original, stoere Dopper Steel of strakke Retulp Urban met sportcap. Dit is een aparte dop die je als extra accessoire bij de fles kunt bestellen.  

 

Drinkflessen van verschillende materialen 

Het materiaal waar de waterfles van is gemaakt, heeft uiteraard invloed op de uitstraling. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten materialen. Het is hier vooral een kwestie van smaak. Wat vind je mooi en wat spreekt je aan? Ook handig om te weten: alle flessen zijn BPA-vrij. Er zitten dus geen schadelijke stoffen in die het water kunnen aantasten.
 

A) Roestvrijstaal

 

 

B) Bamboe 

Bamboe is duurzaam materiaal met een prachtige natuurlijke look en feel. Bovendien is het geschikt voor bedrukken én graveren. Bekijk de collectie bamboe flessen voor een compleet overzicht. 

 

 

C) Glas

 

   

D) Gerecyclede materialen

 

 

E) Suikerriet 

De BE O bottle is gemaakt van de reststromen van suikerriet. Tijdens de groei van de suikerrietplant wordt veel CO2 opgenomen. Zelfs méér dan dat er tijdens de productie en transport aan CO2 wordt uitgestoten. Bonus voor het klimaat dus! 

 

 

Overige tips voor waterflessen met logo

  • Gebruik de filters aan de linkerkant op de categoriepagina's. Je kunt dan snel filteren op bijv. kleur, inhoud en prijs. Dat helpt je om gerichter te zoeken.  

  • Heb je de flessen snel nodig? Bij elk product is te zien vanaf wanneer het geleverd kan worden. In het algemeen geldt dat Doppers het snelst geleverd kunnen worden, omdat wij die zelf bedrukken en ze dus niet langs een andere drukkerij hoeven. 

  • Check of de fles bij je organisatie past, hoe je je logo erop bedrukt wilt hebben, of de flessen leverbaar zijn op het moment dat je ze nodig hebt en of je bestelling binnen het budget past.

Hopelijk ben je nu meer wegwijs in het doolhof van duurzame waterflessen. Lukt het niet en kom je toch weer bij het begin uit, laat het ons weten. Wij kunnen je vast en zeker verder helpen.