• 10 juli 2018
  • leestijd 4 min.

Waarom je relatiegeschenken laat personaliseren

De organisatie waar je vorig jaar je vakantie hebt geboekt verrast je dit jaar met een leuke brief, een aantrekkelijke aanbieding en een persoonlijk cadeautje. Een herkenbaar scenario, toch? Hierdoor komen zij positief onder aandacht en is de kans groot dat je de vakantie dit jaar weer bij deze organisatie boekt. Als ondernemer kun je door middel van personalisatie een unieke en persoonlijke indruk achterlaten bij uw klanten en relatie. Wij leggen uit waarom en hoe je dit precies kunt realiseren.

Online en offline op elkaar afgestemd

Eén van de pijlers op gebied van online marketing is personalisatie. Door middel van data kan er een persoonlijk aanbod gedaan worden, volledig afgestemd op de wensen van de klant. Hierdoor krijgt de klant precies dat te zien waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit persoonlijke aanbod zeker wordt gewaardeerd.

 

Ook op gebied van offline marketing kun je dit doortrekken. Denk bijvoorbeeld aan het opsturen van een catalogus, flyer of brief. Je kunt dan door middel van personalisatie een grote impact maken! Dit kun je doen door de een leuke bedrukte weggever mee te sturen waar niet alleen je eigen logo, maar ook de naam van de ontvanger op gedrukt staat. Dit persoonlijke kleinigheidje zorgt ervoor dat jij als organisatie in een positief daglicht komt te staan. Doel bereikt!

 

Mogelijkheden van personaliseren

Personaliseren is mogelijk door middel van diverse druktechnieken (klik voor een uitgebreide blog over dit onderwerp!) met elk zijn eigen eigenschappen. Voor een duurzame en luxe personalisatie kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gravering.  Dankzij speciale fiberlasers kunnen houten relatiegeschenken gegraveerd worden. Omdat je opdruk via de computer wordt ingelezen is het mogelijk om zelfs het kleinste detail van je logo en/of tekst zichtbaar te maken.

 

Personaliseren is ook mogelijk door middel van digital print. Dit is een vrij nieuwe techniek waarbij het mogelijk is om in fullcolour te drukken. Omdat dit bijna hetzelfde werkt als een printer kunt u hier op ieder artikel iets anders laten drukken. Met digital print ben je zeker van uitgesproken kleuren, waardoor de producten zeer geschikt zijn voor een promotionele doeleinden.

 

Welk relatiegeschenk is geschikt?

Je kunt het zo gek niet bedenken, of we kunnen het relatiegeschenk bedrukken. Personalisatie is ons vak! Van wijnset tot katoenen tassen: alles is mogelijk. De keuze van je geschenk is vooral afhankelijk van het geefmoment en de doelstelling. Onze experts denken graag met je mee om tot het perfecte gepersonaliseerde geschenk te komen!