Alles over Duurzaamheid & Verantwoord ondernemen

Hoe geven jullie vorm aan duurzaamheid?

Duurzaamheid ligt aan de grond van ons bestaan. Het is namelijk een van de redenen waarom we in 2009 zijn opgericht. Ons belangrijkste focuspunt wat betreft duurzaamheid is uiteraard ons assortiment. We zijn ervan overtuigd dat duurzame geschenken voor alle bedrijven en organisaties een vanzelfsprekendheid moet worden. Daarom bieden we echt alléén duurzame, groene en herbruikbare geschenken.

 

Maar duurzaamheid stopt niet bij ons assortiment. We kijken ook kritisch naar onze bedrijfsprocessen en stellen steeds de vraag op welke punten we nóg duurzamer kunnen werken. Zo dragen we - zowel onze klanten als wijzelf - een steentje bij aan een duurzame toekomst.

 

Meer weten? Bezoek onze speciale pagina over Duurzaamheid & MVO.

Hoe selecteren jullie de duurzame producten?

Daar hebben we onze Groene Grondwet voor! We toetsen de producten aan de 5 criteria van de Groene Grondwet (zie onderstaand) en als ze er niet aan voldoen, komen de producten ook niet in ons assortiment. Als we een product wél opnemen, voegen we op de productpagina labels toe die aangeven wat het product duurzaam maakt.

 

  1. Al onze producten zijn vrij van kinderarbeid
  2. Al onze producten zijn herbruikbaar of gemaakt van herbruikbare materialen
  3. Al onze producten worden milieubewust naar onze klanten verzonden
  4. Al onze producten zijn BPA-vrij
  5. Al onze producten zijn groen, duurzaam en ecologisch verantwoord

 

 

Hoe duurzaam is jullie kantoorpand?

In 2018 hebben we ons nieuwe pand aan de Plantagelaan in gebruik genomen. Het pand heeft een stijlvolle, transparante uitstraling en past helemaal bij ons groene karakter. We vertellen je graag meer op de pagina over ons energieneutrale pand.

Wat doen jullie aan het beperken van CO2-uitstoot?

Een belangrijk aspect van verantwoord ondernemerschap zijn de keuzes omtrent onze CO2-uitstoot. Helaas stoten wij ook CO2 uit, daar kunnen we niet omheen. Om deze uitstoot te verminderen, richten we ons op 3 pijlers: hergebruiken, recyclen en reduceren. En voor de onderdelen waar we op dit moment (nog) niet kunnen verminderen, compenseren we.

 

Lees alles over ons CO2-beleid en de stappen die we komende jaren willen zetten.

Hebben jullie ook bepaalde certificaten of keurmerken?

Jazeker! We zijn Fairtrade en EcoVadis gecertificeerd. Daarnaast zijn veel van onze producten gecertificeerd, denk bijvoorbeeld aan FSC of GOTS. Op onze speciale pagina over Certificaten & Keurmerken kun je hier alles over vinden. 

Doen jullie ook iets met de Sustainable Development Goals?

De SDG's zijn inderdaad een onderdeel van ons MVO-beleid. We hebben 4 van de 17 doelen gekozen waarop we ons focussen en waar we het meeste impact kunnen maken. Deze zijn onderverdeeld in de categorieën People, Planet en Proft.

 

  • People: SDG 6 - Schoon drinkwater en sanitair
  • Planet: SDG 12 - Verantwoorde consumptie en productie, SDG 15 - Leven op het land
  • Profit: SDG 8 - Waardig werk en economische groei

                        

 

Lees meer op onze speciale pagina over de Sustainable Development Goals.

Je antwoord nog niet gevonden?

Kies hieronder onze eerste hulp bij brandende vragen